Vi rengjør linoleum riktig

0 Comments

Linoleum er tradisjonelt et av de mest populære og utbredte typene gulvbelegg, siden det er praktisk, mangfoldig og er estetisk – i tillegg er det formbart, sterkt og rimelig.
Selv et enkelt og hardført belegg som linoleum trenger likevel riktig og regelmessig vedlikehold, litt som et par skinnsko. Så hvordan og med hva rengjøres linoleum? Les videre for nyttige tips og anbefalinger.

Grunnregler

Støv er naturligvis det første som fjernes ved gulvbehandling av alle typer gulv. Linoleum er intet unntak. Start derfor rengjøringen med støvsuger, tørrmopp eller annet egnet redskap.

Så kan du gå videre til våt rengjøring. Til dette formålet trenger du et av de mange midlene som er spesiallagd for rengjøring av linoleum. De er vanlige å finne i enhver spesialforretning. Hvis du likevel ikke lykkes med å skaffe riktig middel, kan en reserveløsning være å bruke flytende såpe. I begge tilfeller blandes det i bøtte med varmt vann, og rengjøringen utføres nøye med en klut eller fille. Til slutt må såperester fjernes ved å bruke rent vann – ellers vil det dannes striper på overflaten av belegget.

For å gi linoleum økt motstand mot belastning og å bevare det opprinnelige utseendet, kan du påføre et beskyttende stoff på gulvet. Når dette størkner dannes en polymerfilm på overflaten, som forhindrer slitasje.

Hva man ikke må gjøre

Som du kan se er rengjøring av linoleum en ganske arbeidskrevende og omhyggelig prosess, som sannsynligvis vil ta mye tid og krefter. Sist, men ikke minst kan mangel på erfaring og bruk av uegnede vaskemidler føre til skade på belegget. Derfor vil den beste hjelperen til denne oppgaven være et rengjøringsbyrå i Oslo.

De som likevel er innstilt på å utføre denne gulvbehandlingen alene, bør vite at det i løpet av linoleumsbehandling ikke anbefales å bruke:

Midler som inneholder alkalier – disse forringer beleggets elastisitet og gjør det sprøere. Det kan som følge oppstå sprekker på gulvet.
Klorblekemidler – disse oppløser fargestoffer, og vil med høy sannsynlighet også skade belegget

Slipemidler – bruk av disse fører til mange små synlige riper

Categories:

Related Posts

Topp 10 produkter fra Aliexpress som forenkler renholdet Topp 10 produkter fra Aliexpress som forenkler renholdet
En fullverdig rengjøring krever som oftest mye tid og innsats. I denne artikkelen skal vi
De skitneste stedene i huset De skitneste stedene i huset
Ikke alle mennesker har i dag muligheten til å rengjøre huset regelmessig og grundig, da
Hva innebærer byggvask? Hva innebærer byggvask?
Under bygging og oppussing av ethvert moderne kontorbygg vil det samle seg store mengder urenheter,

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.