Renholdsfirmaet

De skitneste stedene i huset

De skitneste stedene i huset

Finn ut hvilke områder av hjemmet ditt som trenger mest oppmerksomhet og hvordan du effektivt kan rengjøre dem.

Ikke alle mennesker har i dag muligheten til å rengjøre huset regelmessig og grundig, da dette krever mye tid og krefter, noe som er mangelvare hos de fleste av oss. Hvis du likevel våger deg i gang med rengjøring av hjemmet, er du trolig interessert i å vite akkurat hvor du bør starte – altså de skitneste stedene ethvert hjem har. Det er disse stedene som har det største behovet for regelmessig rengjøring av høy kvalitet.

Kjøkken

Dette rommet er i tet blant de skitneste rommene i huset. Her foregår matlaging, så støv, fuktighet, fett og annet samles og blandes her på intensivt vis. Produktet blir en slags gjørmete «miks» som raskt legger seg på overflatene på kjøkkenet i form av en karakteristisk, stygg hinne.
Vanligvis er det rengjøring av slike hinner en oppgave de fleste vegrer seg for, da den er problematisk. Du kan overvinne utfordringen ved å følge noen gitte anbefalinger:

 

  • Gjør klar en bøtte til blanding av rengjøringsmiddel, samt de typene søppelsekker som trengs.
  • Kikk i kjøleskapet etter mat som er uspiselig – kildesorter dette.
  • Rydd kjøkkenet for gjenstander som er i veien for effektiv rengjøring av flater
  • Putt i oppvaskmaskin / vask opp


Etter at de oven nevnte forberedelsene er utført, kan du begynne selve rengjøringen. Den bør gjøres etter prinsippet «ovenfra og ned», som betyr at du starter med tak, mesaniner, andre overflater og detaljer som ligger i øvre del av kjøkkenet. Vær ekstra nøye med ventilasjonen og avtrekket.


Videre kan du vaske kjøleskapet – start med å vaske hyllene og de avtakbare elementene med en svamp du har dyppet i utblandet vaskemiddel, legg deretter til tørk. Rengjør så mikrobølgeovn og kokeplater etter produsentens anvisninger. En tilsvarende metode gjelder for kjøkkenmøblement – rengjøringsmetoden vil avhenge av materialene de er av. For fliser og metallelementer vil det også være nødvendig å bruke tilpassede midler for rengjøring.

Bad og toalett

Grunnet den høye luftfuktigheten og varmen på badet, dannes nesten ideelle vekstforhold for skadelige mikroorganismer og muggsopp. Derav følger det at også flater som gulv og vegger må både rengjøres grundig, for så å desinfiseres. Når det gjelder rengjøring av rørleggerartikler som servant, vask, toalett og sluk, må du skaffe verneutstyr (hansker, beskyttelsesbriller og ansiktsmaske) før du starter prosessen. Deretter må du renske dreneringshull i sluk og kum for hår og annet rusk og sørge for at de har god gjennomflyt. Videre må glass- og metallelementer rengjøres nøye med passende vaskemidler. Siste fase av denne rengjøringen er gulvvask. Husk at gulvbehandling av alle typer gulv må skje regelmessig og i ofte nok.

 

Gang

Å holde dette rommet rent er ordentlig vanskelig, siden alle som går inn og ut av hjemmet går via dette – inn fra gaten med skitne sko, og ytterligere skitt legges igjen når skoene tas på før man går ut. For å rengjøre gangen så raskt og lettvint som mulig, bør du forberede de verktøyene og midlene du vil trenge på forhånd. Du vil altså avgjort trenge:

 

  • Noen mikrofiberkluter – disse er kjempepraktiske for å tørke av speil og å ta vekk overflødig fuktighet etter rengjøring
  • En romslig beholder der du kan oppbevare ting fra gangen mens du rengjør den, før du setter tingene tilbake.
  • Søppelposer
  • Gulvmopp
  • Vaskemidler som er egnet for vask og desinfisering av overflater og detaljer på interiøret.


Som du kan se er rengjøring av de skitneste stedene hjemme en ordentlig tid- og arbeidskrevende oppgave, for ikke å snakke om hovedvask, som omfatter hele hjemmet. For å spare tid og krefter er det anbefalt å kontakte et vaskebyrå i Oslo.

Tagger:

Uncategorized

Del dette nå!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *