Renholdsfirmaet

Hvordan bli kvitt svidd lukt?

Bli kvitt den ubehagelige brente lukten raskt og enkelt. Lær hvordan du fjerner lukt med enkle tips og triks.

Bli kvitt den ubehagelige brente lukten raskt og enkelt. Lær hvordan du fjerner lukt med enkle tips og triks.

Svidd lukt kan raskt oppstå i vår travle hverdag – årsaken kan være kaffesøl på trakterens varmeplate, mat som glemmes i ovnen, feil i el-anlegget eller et apparat som får kortslutning. Disse dunstene er langt ifra behagelige, og de fester seg raskt i veggkledning, tapet, møbeltrekk, gardiner og annet interiør. Dette kan bli et skikkelig irritasjonsmoment, og er slettes ikke så enkelt å løse som å bare lufte ut. Så hvordan blir du kvitt de ekle luktene?

Sterke anbefalinger

Svidd lukt er som en brannskade – ved umiddelbart å utføre hjelpende tiltak, vil du raskere komme tilbake til normalen. Det første steget bør være å sikre ventilasjon: åpne alle vinduer i nærheten på videst mulig gap for å bytte ut røyken med frisk luft. Hvis du har en ventilasjonsvifte setter du denne på full effekt. Gitt at du har klimaanlegg kan du la vinduene stå lukket, bare enheten skrus på maksimal effekt og får jobbe i minst noen timer.
Neste steg bør bli hovedvask, hvor sot må fjernes om det vises på hvitevarer, møbler eller annet interiør. Støvsug deretter tak, vegger og gulv. Møbler og prydgjenstander kan rengjøres med en fuktig svamp. Liknende rengjøring bør også gjøres på hvitevarer og vinduer. For å fullføre rensinga og fjerne de uvelkomne odørene, bør du også ta ned gardiner samt andre tekstiler som tepper, og vaske disse grundig.


Som et siste, ekstra tiltak for å løse lukt-problematikken kan du prøve luftfriskere i sprayform. Dette har dog bare hensikt om fullstendig lufting og høykvalitets rengjøring er gjennomført. Spesialiserte sprayer, alternativt duftlys, har vanligvis meget god effekt hvis alt gjøres riktig.

Svidd lukt som følge av kraftig brann

Hvis det har vært en mer eller mindre kraftig brann i et rom, vil det være ytterst vanskelig å bli kvitt de plagsomme og ekle luktene alene. Det vil være den beste løsningen å henvende seg til et vaskebyrå i Oslo snarest mulig. Før spesialistene ankommer, kan du inspisere omfanget av skadene og kvitte deg med det som har blitt ubrukelig av brannen.


Polstrede møbler som har blitt skadet som følge av brann, er sjelden mulig å restaurere, og vil fortsette å dunste karakteristisk ubehagelig. Det lureste er som regel å kvitte seg med disse så raskt som mulig. Bruk heller energien på å ordne kjemisk rensing av puter, madrasser eller tepper som klarte seg gjennom brannen – i de fleste tilfeller vil disse fortsatt kunne brukes.

Tagger:

Uncategorized

Del dette nå!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *